vrijdag 22 mei 2009

Fruitige plattekaastaart
















Aanschouw hier, beste mensen, een héérlijke plattekaastaart. Weer geen goed nieuws voor de veggies helaas, want er moet gelatine in, maar met agar-agar moet het zeker ook lukken.

Voor de bodem verkruimel je een 30-tal speculaasjes tot fijne kruimels. Smelt 100 gram boter en meng die goed met de kruimels. Dit mengsel leg je op de bodem van een ronde vorm met een diameter van ongeveer 30 cm. Goed aandrukken en in de frigo zetten, of tien minuutjes in de diepvries kan ook. Snijd 2 bananen in schijfjes en leg ze op de speculaasbodem. Laat rusten in de frigo

Dan maak je het plattekaasmengsel: laat vijf gelatineblaadjes weken in koud water. Snij een 5-tal ananasringen uit blik in heel kleine stukjes, en bewaar het sap uit het blik! Meng een half kilootje plattekaas met één zakje vanillesuiker en roer er de stukjes ananas door. Bereid één zakje KlopKlop van Dr. Oetker (calorie-arme room). Warm het ananassap op in de microgolf of in een pannetje en roer er de uitgeknepen gelatine door en laat een beetje afkoelen. Meng het ananassap met gelatine vervolgens door het plattekaasmengsel. Meng nu ook de KlopKlop door de plattekaas. Stort het plattekaasmengsel op de banaanschijfjes en strijk mooi glad. Laat enkele uren rusten in de frigo om op te stijven. Versier vlak voor het serveren met kiwischijfjes (mag niet vooraf, want kiwi doet de werking van gelatine teniet), aardbeitjes, besjes of ander fruit. Snij in punten en serveer, zo simpel is het!
Smakelijk!

1 opmerking: