vrijdag 8 mei 2009

Makkelijke Oosterse Taboulé
















Monsieur Kleintje is zo lief geweest een maaltijd voor Kleintje te bereiden. En Kleintje zag dat het goed was...
Ze wou namelijk liefst iets lichts en lijnvriendelijks eten en dat is het ook geworden. En bovendien ook nog eens on-ge-loof-lijk lekker!
Aanschouw hier, beste kookfanaten, het recept voor ...

Monsieur Kleintjes Oosterse Taboulé !

  • 1 blik perziken/abrikozen (of gedroogde abrikozen die je zelf weekt)
  • 2 sinaasappels (of als je het gemakkelijk wilt houden: een doos fruitsap en een blik mandarijnpartjes)
  • 500 g couscous
  • 6-7 eetlepels olijfolie
  • 1 zakje amandelschilfers (75 g)
  • 1 zakje bosuitjes (3 stuks), in dunne ringen
  • 1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
  • 200 g Griekse feta, verkruimeld
  • 1/2 l water
  • zout

Snij de perziken in kleine stukjes. Als je appelsienen gekocht hebt: pers ze dan uit en rasp de oranje schil als je die lekker vindt. Schep in een grote schaal de perzikstukjes om met de (eventuele) sinaasappelrasp, de couscous en 1 theelepel zout. Voeg al roerend het sinaasappelsap (als je fruitsap gekocht hebt, schat je een beetje in hoeveel sap je uit 2 appelsienen krijgt, dat zal zo'n 200 ml zijn), een halve liter kokend water en de olijfolie toe. Laat de couscous 10 minuten staan. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen op een bordje. Roer de couscous los met een vork en schep er de bosui, driekwart van de koriander, feta en amandelen door. Breng de couscoussalade op smaak met zout en peper. Strooi de rest van de feta, amandelen en koriander erover.

Heerlijk zomer- of lentereceptje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten