zondag 3 april 2011

Truffels van zwarte chocolade met Baileys


Truffels maken is zó veel makkelijker dan veel mensen denken. Dit receptje bewijst dit. Absoluut niet veel werk en het resultaat is echt onovertroffen.

voor ongeveer 24 truffels:

150 gr pure chocolade

4 eetlepels room

2 eetlepels Baileys of een andere likeur

50 gr (witte) chocolade, geraspt

Breek de chocolade in stukjes en smelt ze samen met de room au bain marie,

roer nu en dan eens.

(of doe zoals ik: smelt de chocolade voorzichtig in de microgolf, roer de room erdoor en verwarm nog eens 30 seconden in de microgolf en roer goed door tot een homogene substantie) Voeg de Baileys of likeur toe en roer goed door.

Laat het mengsel goed afkoelen en zet minstens een halfuur in de koelkast.

Eenmaal het mengsel mooi gehard is in de koelkast, kun je er truffels van rollen.


Tref eerst enkele voorbereidende werken, die je met vuile handen niet kunt doen:

Leg een bord of bakplaat klaar met bakpapier, en een bord met geraspte witte chocolade.

Neem nu telkens mooi volle theelepels van je harde mengsel en rol hiervan een mooi balletje. Werk snel en precies, want door de warmte van je handen smelt de chocolade en zo kun je al snel niets meer met de truffel aanvangen.

Wanneer je een mooi balletje hebt, wentel je dit met je vingertop door de geraspte (witte) chocolade, of cacaopoeder, kokosschilfers, hagelslag,...

Leg de afgewerkte truffel op het bakpapier en werk zo verder. Zodra je bord/bakplaat vol ligt met truffels, plaats je deze in de frigo, waar ze een uurtje kunnen opstijven.

Bewaar de truffels ook in de frigo.

Eenmaal gemaakt zul je deze lekkernijtjes zeker nog vaker uitproberen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten