maandag 20 april 2009

Broodpudding die altijd lukt

Dit is een recept voor 300 gr oud brood, na een tweetal weekjes hebben wij dat hier in Gent meestal wel al op overschot. Het meest tijdrovende werkje doe je best voor de tv, of met de Flair voor je neus: het brood in ienieminipietepeuterige stukjes scheuren (beetje groter mag ook). Die stukjes doe je in een kom, en je overgiet ze met een halve liter lauwe melk waarin je 150 gram kristalsuiker en 50 gram bruine suiker opgelost hebt. Dat laat je een tijdje staan, toch minstens een halfuurtje. Dan smijt je er 4 grote of 5 kleine eieren in (hangt af van het formaat van kip) en je doorroert dat goed. Dan doe je er nog een zakje vanillesuiker in, al was het maar omdat dat spul zo lekker ruikt. En je rozijntjes natuurlijk ook, zoveel als je zelf wil, in mijn geval héél veel dus. Je kiepert het hele goedje in een ingevette bakvorm, ik pak altijd een rechthoekige. Intussen heb je je oven natuurlijk al lang voorverwarmd op 200°C, dus kun je je broodpudding nu mooi op de middelste richel zetten, en naar twee afleveringen van Friends kijken. Tip: klik hier. Daarna zou de broodpudding klaar moeten zijn, maar best toch nog eventjes stekken om te checken ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten