vrijdag 5 juni 2009

Snelle pasta met romige tomatensaus
















Deze pastasaus is supersnel klaar, en je kunt zoveel groenten toevoegen of weglaten als je zelf wilt. Een droomrecept, al zeg ik het zelf :-)

Ingrediënten: (voor 3 flinke porties)

één blik tomatensaus (al dan niet met brokjes)
één potje mascarpone (zo'n laag potje is voldoende)
eventueel wat groentjes: een bakje champignonnekes, wat worteltjes of courgette, ...
een pak pasta naar keuze (lekker met tortellini!)
een handvol pijnboompitjes


Je kunt het eigenlijk al raden, want zo moeilijk is het helemaal niet:

Verwarm in een pot op middelmatig vuur wat olie of boter, en stoof eerst je groentjes aan: champignonnekes, stukjes courgette, paprika, ...
Daarna doe je de tomatensaus erbij, en 2/3 van de mascarpone. Als je het graag nog wat romiger hebt, of een wat minder straffe tomatensmaak wilt, doe je heel het potje mascarpone erin.
Zet een pot water op, doe er zout en een flinke scheut olijfolie in en kook hierin de pasta. De olie in het water zal helpen voorkomen dat je pasta aan mekaar blijft kleven.
Rooster intussen je pijnboompitten, in mensentaal wil dit zeggen dat je ze goudbruin bakt in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Hierdoor komt de lekkere geur van de pitjes echt goed vrij.
Als de groentjes gaar zijn, de saus goed heet is en de pasta bovendien ook nog eens gaar is, ben je klaar. Kruid de saus met basilicum, oregano en peper, leg wat pasta in een bord, lepel er wat saus bij, en garneer met de gebakken pijnboompitjes en eventueel ook enkele blaadjes vers basilicum als je dat staan hebt.
Een zeer snel en smakelijk gerechtje!

1 opmerking: