maandag 31 mei 2010

Gnocchi met tomatensaus en mozzarella

Bij deze bied ik jullie nogmaals een heerlijk simpel, veggie en snel pastareceptje.
De fanatiekelingen mogen zelf hun gnocchi maken, ik deed het met gnocchi uit de winkel.

Ingrediƫnten voor 3 personen of twee flinke eters:

Tomatenblokjes uit blik (800 gr)
2 teentjes knoflook (eentje als je niet zo dol bent op look)
evt. enkele drupjes tabasco
3 eetlepels fijngesneden vers basilicum (of gedroogd uit potje als je geen verse hebt)
1 verpakking (ong. 600) gram gnocchi (frigo's in supermarkt)
1 zakje geraspte mozzarella (100 Ć  150 gram nodig)

Vul een pot met water om de gnocchi gaar te koken in een 3-tal minuutjes. Neem een andere pot om de tomatensaus te maken. Fruit de gesnipperde look eventjes in olijfolie en voeg de tomaten, basilicum en evt. tabasco toe. Breng aan de kook en laat een 10-tal minuten inkoken op middelmatig vuur, zonder deksel zodat de saus wat kan indikken. Als de saus klaar is, giet je de gekookte en uitgelekte gnocchi bij de saus en meng je ze voorzichtjes met elkaar.
Vet een ovenschaal lichtjes in en doe de gnocchi-met-saus erin. Strooi er zoveel geraspte mozzarella (*) over als je zelf lekker vindt, en plaats de ovenschotel een 3-tal minuutjes in de hete oven op grillstand, tot de kaas bubbelt en goudbruin is.
Heet serveren met (stok)brood of een in de oven gewarmd kruiden- of lookbroodje!
Een lekker en eenvoudig gerechtje zonder veel poeha. Smakelijk!

* Mozzarella: neem geen bolletje mozzarella, deze heeft een andere structuur. Geraspte mozzarella is gemaakt om mooi uit te smelten, koop dus een zakje geraspte mozzarella!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten